Πρώτη καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης 2017

Πρώτη καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης 2017

Με την αλλαγή του νόμου πριν από λίγους μήνες αποφασίσαμε να καλλιεργήσουμε για πρώτη φορά κλωστική κάνναβη στα χώματα της Αρκαδίας όπως έκαναν πριν από 85 χρόνια οι πρόγονοί μας .

Η διαδικασία για τα απαραίτητα χαρτιά έγινε πολύ σύντομα και οι υπάλληλοι στο παράρτημα Αρκαδίας ήξεραν όλες τις διαδικασίες πράγμα που μας έκανε σοβαρή εντύπωση και είναι ασφαλώς προς τιμήν τους .

Αφού εισάγαμε τον πολυπόθητο σπόρο από συνεταιρισμό στη Σλοβενία βρεθήκαμε με 5 κιλά Sativa L Fedora 17 . Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι σχετικά συμβατή με το κλίμα μας και η πορεία της καλλιέργειας το επιβεβαίωσε .

Σειρά είχε η προετοιμασία του χωραφιού . Όργωμα , φρεζάρισμα , εδαφοκάλυψη και τοποθέτηση ύδρευσης έγιναν σε 2 μέρες με πολύ χαρά και ανυπομονησία .

Στις 2 Μάιου μαζευτήκαμε μια μεγάλη παρέα όπου με υπομονή και προσοχή φυτέψαμε 10,000 σποράκια ένα – ένα .

Από τις πρώτες μέρες η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη γιατί βλέπαμε τα μικρά αυτά και αδύναμα στην εικόνα τους φυτά να θεριεύουν και να ξεπερνούν τα 2,5 μέτρα σε μόνο 2 μήνες χωρίς την προσθήκη οποιουδήποτε φαρμάκου η λιπάσματος . Ανά 2 μέρες πότισμα και τίποτα άλλο για τρεις μήνες .

Το αποτέλεσμα ; Μοναδικό .

Μετά από τόσα χρόνια και πάλι ο κάμπος της Αρχαίας Μαντινείας φιλοξενούσε και μεγάλωνε φυτά κάνναβης . Το έδαφος αλλά και οι κλιματολογικές συνθήκες ήταν οι καλύτεροι βοηθοί στο όλο εγχείρημα .

Μετά από 115 μέρες φτάσαμε στην συγκομιδή της πρώτης Αρκαδικής καλλιέργειας.

Η υποστηριξη αλλά και η βοήθεια που είχαμε επί 5 μέρες ήταν ανέλπιστη .

Από Μαλακάσα , Ναύπλιο , Άργος , Τρίπολη , Αθήνα αλλά και Ιωάννινα έδωσαν το παρόν πολλοί φίλοι αλλά και μελλοντικοί καλλιεργητές .

Είδαν από κοντά την δουλειά που χρειάζεται να γίνει καθώς έμαθαν αρκετές πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια και την μεταποίηση της κάνναβης .

Σήμερα έχουμε αποξηράνει πάνω από 300 κιλά ανθού και σπόρου και ήδη σχεδιάζουμε τα επόμενα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αποκτήσει η κάνναβη αξία .

Στους επόμενους μήνες θα οργανώσουμε μια ημερίδα στη Τρίπολη για να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο για την κάνναβη σε όλα τα επίπεδα [Καλλιεργητικό , ιατρικό , αγροτικό , μεταποιητικό , εμπορικό] ενώ έχουν ήδη γίνει κάποιες συναντήσεις με επίδοξους επενδυτές για την δημιουργία του μεταποιητηρίου .

Ενημερώσου σήμερα για το βότανο που δίνει υγεία , δουλειά και ελπίδα για το μέλλον όπως τα παλιά χρόνια .

Για την ArCan

Προκόπης Γεωργακόπουλος

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.